FR NL
U bent hier:
Contacteer ons: 02 460 31 37

Over Ons

1. Algemeen

De naam OOMS’ SECRETS wil de geheimen toelichten over hoe mensen van hun huis een echte thuis kunnen maken. Ze verwennen zichzelf, hun geliefden en hun huis met aangenaam en aantrekkelijk linnen. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in nacht- en ondergoed, badmode en huislinnen. Met passie voor stijl en kwaliteit bieden wij u een ruim, hedendaags en gevarieerd aanbod met merken als Woody, Cyell, Canat, Esprit, Tommy Hilfiger, Sunflair, Jalla...

2. Historiek

Hoe het allemaal begon...

Huis OOMS bestaat reeds meer dan 100 jaar en is als dusdanig een vaste waarde in de streek van Wemmel. In die tijd was Huis Ooms vooral gekend voor z’n confectie van bruidsjurken, maatpakken en mooiere dameskleding op maat. Door de opkomst van de standaardconfectie en de grotere kledingmerken, besloot Mevr. Ooms zich in de jaren ’60 toe te leggen op de confectie van raamdecoratie zodat haar atelier productief kon blijven. Naast deze productgroep ontwikkelde Huis Ooms zich ook tot de speciaalzaak in huishoudlinnen en nacht- en ondergoed voor dames en heren.

De overname

In 1994 werd de zaak overgenomen door Jan en Katrien Fleurinck die reeds een jarenlange ervaring opgebouwd hadden in hun twee andere zaken, tende Fleurinck in Nieuwerkerken en tende Aalst , beiden gespecialiseerd in binnenhuisinrichting. De naam Ooms werd behouden owv. de grote naambekendheid. Met deze overname kon de streek ten Noordwesten van Vlaams-Brabant aangesproken worden die feilloos aansloot bij de streek van Aalst. Gemeentes als Wemmel, Asse, Merchtem, Meise, Jette … vinden nu ook een tende-winkel in hun eigen buurt.

OOMS’ SECRETS

Na de verbouwingswerken in 2013 werd er geopteerd om de oude zaak ‘Huis OOMS’ op te splitsen in twee volwaardige zaken m.n. OOMS’ SECRETS & TENDE WEMMEL. Beide winkels huizen onder éénzelfde dak maar zijn fysiek van elkaar gescheiden.

OOMS’ SECRETS is de speciaalzaak in nacht- en ondergoed, badmode en huislinnen met bed-, bad- en tafellinnen. Wij streven naar een trendy, stijlvol en kwalitatief hoogwaardig assortiment.

TENDE WEMMEL omvat de raamdecoratie en de aanverwante producten om van uw huis een thuis te maken met een ruime keuze in stoffen, behangpapier, verf en tapijt. Tende is trouwens het Italiaanse woord voor gordijnen wat als dusdanig de naamskeuze verklaart en onze leuze is ‘ tende … de kunst van raamdecoratie’. Verdere info over onze tende winkels vindt u op onze tende-site.

De kernwaarden

Zoals uitgebouwd door mevr. Ooms , blijven onze kernwaarden als vanouds bestaan:
- Het meest complete aanbod
- Persoonlijk advies
- De beste prijs/kwaliteitsverhouding
- Een keihard engagement voor service na verkoop.
- gebruik van duurzame en milieuvriendelijke producten en milieubesparende maatregelen
- voor raamdecoratie: Confectie in eigen atelier en een eigen plaatsingsdienst

Wij hopen u te mogen verwelkomen in onze winkel!

top ↑